Cabinetul stomatologic pe roți ajunge în satele uitate ale României

cabinet stomatologic mobil
Cabinetul stomatologic mobil merge prin satele din Olt. Foto: Captură Digi24

Un medic dentist din județul Olt străbate satele cu un cabinet stomatologic mobil pentru a-i trata pe sătenii care nu au cabinete de medicină dentară în localitate, relatează Digi24.ro.

Marian Stancu și-a cumpărat ambulanţa mobilă din Germania. În ea a montat scaunul stomatologic şi ustensilele şi i-a ataşat o remorcă, aceasta funcționând pe post de sală de aşteptare.

Unii dintre pacienții medicului Stancu nu au fost niciodată la dentist. De exemplu, doamna Sofia Avram are 75 de ani și nu a ajuns până acum la stomatolog. Însă acum are planuri mari și îşi doreşte să aibă din nou dinţi.

„Vreau să îmi pun şi aici în faţă că sunt urâtă rău”, a povestit pacienta. Medicul tratează în cabinetul mobil cel puţin 14 pacienţi în fiecare zi. Ca să încurajeze oamenii să se trateze, el le oferă consultaţii gratuite copiilor.

„Am văzut că pacienţilor le este greu să ajungă la cabinetul unde am eu, sunt distanţe destul de mari, traficul, mijloace de transport în comun, mai greu”, a explicat stomatologul cum i-a venit ideea cabinetului mobil.

Stomatologul şi-a cumpărat maşina din Germania cu 35.000 de euro și a început în urmă cu două săptămâni vizitele prin judeţ. Înainte de a porni la drum îi sună pe primarii din comune, iar edilii dau zvon că vine un medic şi notează programările. În localităţile unde ajunge, cabinetul mobil începe programul la ora 9 dimineaţa şi îl termină odată cu plecarea ultimului pacient.

„La noi de 10 ani nu există un cabinet stomatologic, mă bucur că am găsit înţelegere la domnul doctor”, a povestit Ion Şofaru, primarul din Văleni.

Dentistul cu cabinet mobil are mult de lucru. Studiile arată că localnicii din sate şi comune se spală pe dinţi cu aceeaşi periuţă timp de doi ani şi consumă un tub de pastă de dinţi în trei ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai frumos râu din lume. „Curcubeul lichid” care strălucește în culori superbe
Gest superb al unor elevi români, pentru profesoara lor
Doi urși alcoolici din Rusia primesc o nouă șansă la viață în România