Mihaela Buzărnescu a reușit minunea: Va juca prima ei finală WTA

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finală la Hobart. Foto: Steven Pisano / Flickr
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finală la Hobart. Foto: Steven Pisano / Flickr

După ce și-a petrecut mare parte din carieră în subsolul clasamentului mondial, Mihaela Buzărnescu (29 de ani) s-a calificat astăzi în prima sa finală WTA, în Australia, la Hobart.

Jucătoarea din București, care aproape își încheiase cariera din cauza unor accidentări la genunchi, este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul mondial. În 2017, Mihaela Buzărnescu a câștigat 70 de meciuri, o performanță extraordinară care a propulsat-o în Top 100 mondial.

În prezent, Buzărnescu este pe locul 47 în lume, chiar deasupra Mariei Șarapova, însă se va distanța de rusoaică, urmând să câștige câteva locuri în urma evoluției extraordinare de la Hobart. În urmă cu un an, Mihaela Buzărnescu nu era nici între primele 500 de jucătoare din ierarhia WTA.

Mihaela a trecut azi, în semifinalele de la Hobart, de ucraineanca Lesia Țurenko, cu scorul de 6-2, 6-2.

Românca a început excelent meciul, s-a desprins la 2-0 și a avut șansa de a se desprinde la 3-0, însă ucraineanca de pe locul 43 în ierarhia WTA a reușit să egaleze. Românca și-a impus apoi jocul, unul foarte inteligent, bazat pe lovituri sigure, bine plasate și curajoase, și a câștigat următoarele patru game-uri.

În setul al doilea, Buzărnescu și-a continuat recitalul și s-a impus tot cu 6-2. Bucureșteanca n-a pierdut niciun set la Hobart, trecând pe rând de Alize Cornet, Anna-Lena Friedsam și Alison Riske.

În prima sa finală, românca va încrucișa racheta cu belgianca Elise Mertens, a doua favorită a turneului australian. Mertens este deținătoarea titlului la Hobart, după ce, anul trecut, a răpus în finală o altă româncă: Monica Niculescu.

După Hobart, Mihaela Buzărnescu va merge la Melbourne, unde are loc primul turneu de Mare Șlem al anului. Românca va debuta la Australian Open împotriva unei mari favorite, daneza Caroline Wozniacki.

Sursa foto: Steve Pisano / Flickr

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.