Klaus Iohannis avertizează: „Bugetul votat e presărat cu estimări suprarealiste”

liviu dragnea suspendare iohannis
Foto: cdep.ro / Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis, prin vocea purtătorului său de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, a criticat din nou bugetul adoptat de coaliția PSD-ALDE.

„Azi a ajuns bugetul la președinte, cu o întârziere de 3 luni. Întârzierea neexplicată până în prezent denotă lipsa de soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Președintele României atrage atenția că bugetul nu este destinat României, ci bunăstării PSD”, a arătat Dobrovolschi, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Președintele României apreciază că bugetul prezintă „cifre exagerat de optimiste” și că partidele de la guvernare au dat dovadă de „iresponsabilitate”: „Bugetul votat e presărat cu estimări suprarealiste și nu ține cont de contextul economic. Prețurile mai mari arată că situația economică va fi mult sub estimările pe care se bazează Guvernul”.

La baza elaborării bugetului au stat nevoile PSD de a aloca banii discreționar, pentru a asigura banii pentru clientelă, a mai arătat purtătorul de cuvânt, care a vorbit despre „bani alocați către camarila de partid”.

Klaus Iohannis: „PSD lasă persoanele cu dizabilități în grija autorităților locale”

„E un buget de austeritate, cu 0 investiții pe anumite zone”, a continuat Mădălina Dobrovolschi, și a adăugat că „nicăieri nu sunt prevăzute în programul de guvernare creșterile enorme de finanțare ale partidelor” și nici trecerea unor servicii sociale de la bugetul central la cele locale, care vor fi puse astfel sub presiune.

Klaus Iohannis avertizează că „sunt puse sub semnul întrebării banii pentru persoanele cu dizabilități”: „PSD le lasă în grija autorităților locale, dar nu se asigură că există fonduri necesare pentru aceste plăți”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui României a amintit și de mărirea alocațiilor din România, propunere venită din partea PNL: „PNL a obținut o victorie în Parlament pentru milioane de familii din România. Să ne amintim că amendamentul s-a lovit de opoziția fermă a PSD”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.