Locul unde tinerii învață lucrurile ignorate de școala românească. Fără să dea niciun ban

bucureștiul tinerilor

Foto: Pagina de Facebook Bucureștiul Tinerilor

Trei băieți din București vor să îi ajute pe tinerii români să își dezvolte o mulțime de abilități, să își atingă potențialul maxim și să afle lucruri noi despre societatea în care trăim, pe care nu au ocazia să le afle de la școală. Iar marele avantaj al acestor cursuri este că sunt gratuite.

Tehnicile eficiente de vânzări, marketingul online, antreprenoriatul, reconversia profesională, știrile false vs. știrile de calitate sunt doar câteva dintre temele cursurilor organizate până acum de asociația Bucureștiul Tinerilor.

Alte evenimente sunt dedicate dezvoltării personale, iar liceenii și studenții au ocazia să afle cum să vorbească în public, cum să comunice eficient, cum să obțină locul de muncă pe care și-l doresc sau cum să facă față provocărilor vieții de cuplu.

Deși toate aceste aspecte sunt extrem de importante în viețile noastre și avem nevoie de astfel de abilități în viața de zi cu zi, ele nu se regăsesc mai deloc în învățământul preuniversitar din România, iar uneori lipsesc și din cel superior.

Prin urmare, succesul evenimentelor organizate de Bucureștiul Tinerilor (unele cursuri au strâns chiar și 150 de participanți) are o explicație: tinerii au simțit că există un gol în educația lor și au vrut să îl umple cu informații și cunoștințe utile.

În total, asociația Bucureștiul Tinerilor organizează în jur de 20 de evenimente pe lună.

„Livrăm 20 de evenimente pe lună cu 0 bani. N-avem sponsor, n-avem bani”, arată Robert Nastasă, un tânăr de 18 ani care tocmai a terminat clasa a XI-a și care a pus bazele asociației Bucureștiul Tinerilor în urmă cu 2 ani.

Anul trecut i s-au alăturat alți doi băieți: Remus Ungureanu, un tânăr de 25 de ani care lucrează la Ubisoft, și Cristian Ușurelu, care are 23 de ani și a terminat Politehnica în această vară.

Robert Nastasă, Remus Ungureanu și Cristian Ușurelu. Foto: bucurestiultinerilor.info

Până acum, din toate donațiile s-a adunat suma totală de 500 de lei, bani care au provenit tot de la tineri care s-au implicat în organizarea de evenimente.

Pentru ca participarea celor interesați să fie gratuită, toți specialiștii și vorbitorii care au ținut cursurile au acceptat să facă acest lucru fără să fie plătiți.

Până în prezent, asociația a organizat peste 100 de evenimente, care s-au desfășurat în sălile puse la dispoziție de Facultatea de Sociologie, de Facultatea de Drept sau de cea de Litere de la Universitatea din București, în ceainării, în cafenele sau în cluburi sportive.

Tinerii află de evenimente de pe Facebook și, cu cât interesul pentru o temă este mai mare, cu atât sălile de curs devin mai neîncăpătoare.

Acum, membrii asociației lucrează la un podcast de dezvoltare personală („un fel de emisiune de radio”, spune Robert) și se pregătesc să se extindă la nivel național. Astfel, cursurile lor ar urma să ajungă și în alte centre universitare din România.

Robert speră că, în viitor, va găsi și sponsori, iar asociația va avea un spațiu și echipamente (laptopuri, telefoane mobile) care să le permită membrilor să fie mai mobili. Și își dorește ca, până la sfârșitul anului, să realizeze măcar 200 de evenimente la care să participe cel puțin 10.000 de tineri.

„Corporație sau antreprenoriat?”, eveniment organizat de Bucureștiul Tinerilor. Foto: bucurestiultinerilor.info

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version