Bucureștiul se pregătește de relaxare

pandemie coronavirus covid
Foto: icsilviu / pixabay.com

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis că potrivit datelor centralizate duminică, indicele de infectare la nivelul Bucureștiului este de 3,68 de cazuri la 1.000 de locuitori și că, „foarte posibil”, ar putea să scadă sub 3,5 în zilele următoare, „poate chiar luni”.

„Rata de incidenţă este de 3,68 astăzi, deci coboară, uşor-uşor, spre 3,5. Deocamdată, măsurile de siguranţă sanitară sunt aceleaşi pe care le-am aplicat şi până acum. (…)

În momentul în care vom ajunge sub 3,5, atunci programul operatorilor economici va fi până la 21 în toate zilele şi vor putea fi deschise şi sălile de fitness în interior”, a anunţat duminică prefectul municipiului Bucureşti, Alin Stoica, la B1 TV.

Prefectul spune că reprezentanții autoritățile se vor întruni imediat ce se va constata scăderea ratei de infectare sub 3,5 pentru a relaxa măsurile restrictive.

„Trebuie să fim conştienţi de faptul că, deşi pare o rată mică acum, nu sunt puţine cazuri. Pentru că, de fapt, ce e peste 3 este o rată mare, care pune presiune pe sistemul sanitar. Nu trebuie să ne relaxăm şi să considerăm că deja lucrurile sunt roz, pentru că nu sunt. Vedem că deşi rata de incidenţă scade, avem foarte mulţi oameni internaţi în stare gravă şi foarte gravă în ATI, sunt foarte mulţi intubaţi”, a adăugat prefectul.

Alin Stoica a adăugat că la nivelul Capitalei de poartă discuţii pentru înfiinţarea unui centru de vaccinare drive-thru în Sectorul 6.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.