Bucureștiul, gazdă pentru Campionatul internațional de gaming. Jocurile virtuale, pe Arena Națională

DOTA-2. Foto: Pixabay

Campionatul internațional de gaming – DOTA2 va fi găzduit, în această toamnă, pe Arena Națională, din București.

Potrivit unui anunț făcut de USR PLUS, pe Facebook, evenimentul va aduce o jumătate de milion de euro la bugetul Capitalei.

Evenimentul de gaming ar fi trebuit să aibă loc în Suedia, însă condițiile din timpul pandemiei au mutat campionatul de gaming la București.

”Inainte de începerea campionatului Euro 2020, organizatorii au fost invitați la un tur al Arenei Naționale împreună cu Nicușor Dan și au decis București ca destinație”, a anunțat USR PLUS pe Facebook, adăugând că banii proveniți din urma organizării evenimentului vor fi numeroși.

”La referință, pentru concertul Metallica de pe aceeași Arena Națională s-au încasat 28000 euro pentru 7 zile. Acum suma este de 18 ori mai mare!”, a adăugat USR PLUS.

”De asemenea, premiile oferite la acest concurs vor însuma circa 40 milioane de dolari, premii ce se vor acorda prin România, așadar statul român va încasa cel puțin 10% din suma totală”, mai precizează sursa citată.

Este a 10-a ediție a Campionatului Internațional DOTA-2. Jocurile vor avea loc între 7 și 17 octombrie, pe Arena Națională. Rămâne de văzut câte bilete vor fi disponibile în tribune, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus.