Bucureștiul este a patra cea mai ieftină destinație turistică din lume

București (Wikimedia Commons)
București (Wikimedia Commons)

Cazarea și taxiurile ieftine fac din București una dintre cele mai accesibile destinații turistice din lume.

Potrivit unui raport al operatorului de transport Hoppa, din Marea Britanie, capitala României este pe locul 81 din 84 de orașe studiate în ceea ce privește prețul unei vacanțe.

București este trecut în listă cu un cost mediu de 51,78 de euro. Costul acoperă prețul mediu al unei cazării, cheltuieli cu mâncarea, transportul și distracție pentru o persoană, pe noapte.

Capitala României este depășită doar de Cartagena (Columbia), cu un cost de 46,86 de euro, Cairo (Egipt), cu 46,14 euro, și Sofia. Capitala Bulgariei este cea mai ieftină destinație turistică din lume, cu un cost pe noapte de 45,10 euro.

De cealaltă parte, orașul elvețian Zurich este cea mai scumpă destinație turistică – 201,15 euro. Pe locul doi este New York (185,64 euro), iar Copenhaga încheie podiumul, cu 177,89 euro.

În ceea ce privește cazarea, Bucureștiul e al treilea cel mai ieftin oraș studiat de britanicii de la Hoppa. Capitala României stă foarte bine și la capitolul transport. O cursă de taxi de 3 kilometri este de zece ori mai ieftină în București decât la Zurich.

Pentru tabelul complet al costurilor zilnice ale turiștilor în principalele destinații din lume, intrați aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.