București vs Cluj. „Te izbeşte o senzație de îmbâcseală, de murdărie, gunoaie care sunt peste tot”

cluj-napoca
În perioada 14-24 iunie, la Cluj-Napoca a avut loc Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Foto: Tudor Giurgiu (Facebook)

Bucureștiul este plin de gunoaie, îmbâcsit și murdar, spune regizorul Tudor Giurgiu într-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook.

Regizorul român în vârstă de 52 de ani a făcut afirmația în contextul în care tocmai se întorsese din Cluj-Napoca, unde s-a desfășurat timp de 10 zile Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

„După 3 săptămâni de stat în Cluj și (foarte puțin) pe lângă Frankfurt, am ieşit aseară prin centrul Bucureştiului. Te izbeşte o senzație acută de îmbâcseală, de murdărie, gunoaie care sunt peste tot, deopotrivă pe asfalt sau prin aer, purtate de vânt. Welcome home, cum ar veni!”, a apreciat Tudor Giurgiu.

Mulți dintre internauții care au citit comentariul său critic i-au dat dreptate și au povestit că și ei simt același lucru după ce pleacă în străinătate și se întorc apoi în București.

„Pentru că niciodată nu spală străzile. Ba nu, mint! Înainte de alegeri au aruncat niște apă pe ici, pe colo”, a comentat un internaut.

„De aia nu revin eu niciodată vara, macăr nițel să reduc impresia proastă”, a spus altcineva, iar un alt internaut a afirmat că are „exact aceeași senzație” când revine în București din străinătate.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.