Bucovina, concert incendiar în Cetatea Sighișoarei

FOTO: Bianca Chiș

FOTO: Bianca Chiș

Prima zi a Festivalului Sighișoara Medievală s-a terminat în forță cu concertul trupei Bucovina. Trupa s-a întors după o lungă vreme pentru a concerta în Sighișoara și au fost primiți cu căldură de fanii care au cântat împreună cu ei piese precum „Mestecăniș”, „Sub Piatra Doamnei”, „Duh”, „Spune Tu, Vânt”, „Straja” și multe altele.

După concert am reușit discut cu vocalistul trupei, Florin „Crivăț” Țibu, despre concert și muzica rock.

Reporter: „În primul rând, mulțumim mult pentru acest concert. Aș vrea să vă întreb, cu ce așteptări ați venit la Sighișoara?”

Florin „Crivăț” Țibu: „Cu aceleași așteptări cu care porneam Bucovina. Am venit aici să cântăm acum 16, 17 ani, după care am mai venit acum șapte ani și am văzut că lucrurile merg din ce în ce mai bine. Așteptările noastre au crescut și au fost împlinite în seara asta.”

Reporter: „Care a fost cel mai memorabil moment de la concertul de astăzi?”

Florin „Crivăț” Țibu: „Finalul. Pentru că ne-am dat seama că lumea, într-adevăr, ne iubește.”

Reporter: „După această perioadă dificilă, doi ani de pandemie, cum arată prezentul și viitorul apropiat pentru trupa Bucovina?”

Florin „Crivăț” Țibu: „După doi ani de stat pe bară, abia acum începem să ne lingem rănile, ca să zic așa. Și asta nu e valabil doar pentru noi, e valabil pentru toată lumea din industria spectacolelor. Din nefericire, statul român nu pune absolut niciun fel de bază pe noi, deși noi contribuim la bugetul de stat și nu mai cred că vom primi ajutoare. Facem ceea ce am făcut de 22 de ani, mergem înainte și încercăm să facem bine.”

Reporter: „În anul 2020 se discuta despre construirea unui prototip de chitară piezo-electrică și încă două chitare de concert. În ce stadiu se află aceste proiecte?”

Florin „Crivăț” Țibu: „Încă în stadiu incipient. Le vom face, pentru că lucrăm cu Mihai Muntean, un lutier extraordinar de la MSM Guitars, Deva. Problema a fost că prototipurile de chitări electrice nu se pot face, așa, din vânt. Trebuie niște bani, iar în ultimii doi ani noi am subzistat, dar urmează. Vor fi făcute.”

Reporter: „Cum vi se pare că stă România la capitolul comunități și fani ai muzicii rock?”

Florin „Crivăț” Țibu: „România, în continuare, este în copilăria mișcării rock și metal. Lucrurile se îndreaptă, pentru că sunt organizatori din ce în ce mai profesioniști care au mai ieșit în afară și au văzut cum se fac lucrurile acolo și vin aici și încearcă să le facă bine. Hai să zicem că nu suntem chiar în copilărie. Cred că trecem în clasa a cincea, începem gimnaziul. În rest, în afară au terminat facultatea, noi suntem în gimnaziu, dar e bine că se mișcă scena într-o direcție corectă.

Reporter: „În final, ce impresie v-a lăsat cetatea și publicul de aici din Sighișoara în această seară?”

Florin „Crivăț” Țibu: „Nu ne așteptam la reacția publicului pe care am văzut-o de pe scenă, tocmai din cauza faptului că e un public eterogen. Sunt o droaie de oameni care vin aici și care zic: bă, văd o scenă, urcă niște bărboși și încep să cânte, habar nu am ce se întâmplă, dar a fost ok. E un semn bun și sper să mai fim invitați aici, pentru că, de fiecare dată când am venit aici, show-ul a fost ah! Iar acum, că deschidem festivalul, sper să fie un boost foarte, foarte bun pentru întreaga mișcare din luna asta.

Reporter: Vă mulțumesc și așteptăm următoarele concerte!

Florin „Crivăț” Țibu: Metal!

Trupa Bucovina va avea următorul concert în data de 30 iulie la Oarța de Sus.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version