British Airways și-a suspendat toate zborurile directe spre și dinspre China

british airways avion
Foto: pkozmin / pixabay.com

Compania aeriană British Airways și-a suspendat toate zborurile directe spre și dinspre China continentală, din cauza epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Anunțul vine după ce Marea Britanie și-a sfătuit cetățenii să evite orice deplasare care nu este necesară în China.

Potrivit sursei citate, pe site-ul companiei aviatice nu mai poate fi găsit niciun zbor direct spre China în lunile ianuarie și februarie.

„Le cerem scuze clienților pentru această neplăcere, dar siguranța lor și a echipajelor noastre reprezintă o prioritate pentru noi”, a anunțat British Airways.

„Clienții care ar fi trebuit să călătorească în China sau dinspre China în zilele următoare vor găsi mai multe informații pe siteul BA.com”, continuă comunicatul.

Virusul din China: 132 de decese înregistrate până acum

 

Între timp, în China, numărul morților a crescut. Autoritățile chineze au anunțat miercuri, 29 ianuarie, că numărul deceselor a ajuns la 132. Bilanțul anterior, de marți, era de 106.

De asemenea, a crescut și numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul din China de la 4.515 (marți), la 5.974 (miercuri).

Cele mai multe dintre cazurile confirmate sunt din provincia Hubei din centrul Chinei, unde mai multe orașe, inclusiv Wuhan, epicentrul epidemiei, au fost închise.

MAE recomandă evitarea călătoriilor în Wuhan

 

Și Ministerul Afacerilor Externe recomandă evitarea călătoriilor în Wuhan: „În contextul focarului de pneumonie virală (coronavirus) din Republica Populară Chineză, provincia Hubei, localitatea Wuhan, Ministerul Afacerilor Externe recomandă amânarea călătoriilor în această zonă până la normalizarea situației”.

„Totodată, MAE recomandă cetățenilor români care se află deja în R.P. Chineză să urmeze măsurile de precauție și igienă recomandate în aceste situații și să evite deplasarea în locurile unde sunt manipulate animale vii sau moarte, precum și contactul cu persoane bolnave, în particular cu cele care prezintă simptome respiratorii”, se mai arată în comunicatul MAE.

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat sunt sfătuiți:

  • să respecte cu strictețe anunțurile şi recomandările autorităților locale;
  • să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele cele mai afectate pentru a le putea evita;
  • să își încheie asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Foto: pkozmin / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.