Britanica fermecată de România, stabilită aici de 22 de ani: „Îmi place inima latină”

rachel sargent
Foto: Facebook

Rachel Sargent, o britanică stabilită în România din anul 1994, a povestit într-un interviu oferit gandul.info de ce îi place această țară și de ce crede că britanicii au făcut o alegere greșită în momentul în care au ales să părăsească familia europeană.

Rachel Sargent a venit de la Londra în România în 1994. Pe atunci voia să viziteze estul Europei timp de 2 ani, însă până la urmă britanica a decis să se stabilească definitiv în România: „Mă simt acasă aici. Îmi place inima latină, îmi place simţul creativ”.

Rachel are o afacere în România: gătește și totodată promovează produsele tradiţionale din țara noastră. Pentru astfel de bucate, ea foloseşte doar ingrediente locale, româneşti, pe care le-a descoperit în timpul călătoriilor prin țară.

„Am făcut o mică mică întreprindere, ceva mic pentru pasiune. Din cauza aceasta eu fac numai evenimente private, ceva pentru persoane cărora le place mâncarea şi vor ceva un pic diferit, cu soul, cu feeling. Folosesc magiun de prune, ţuică, untură, ulei presat la rece, nuci”, a povestit Rachel pentru gandul.info.

Despre România, Rachel spune că îi plac foarte mult vremea de aici și oamenii calzi, care au simțul umorului: „Din păcate, România are o imagine mai negativă decât realitatea pentru străini, care nu ştiu că ea are vinuri bune sau munţi frumoşi şi vreme frumoasă sau oameni cu educaţie”.

În ceea ce privește decizia britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană, Rachel spune că a fost dezamăgită de rezultat: „A fost o surpriză super mare pentru mine. Nu am crezut. Eu cred că este o greşeală mare pentru ţară şi un dezastru. Este prea dureros să vorbesc. Pentru mine, imaginea asta este un coşmar. Este ceva prost, stupid. Cred că restul Europei va avea o reacţie şi va exista o respingere faţă de Marea Britanie. Cred că viitorul nu arată bine”.

Vă recomandăm și:

AICI vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.