Breaking News | Washington e în stare de asediu. Mai multe clădiri ale Congresului au fost evacuate

FOTO: Captură Twitter
FOTO: Captură Twitter

23:43. Trupe ale FBI SWAT au intrat în clădirea Capitoliului și au misiunea de a restaura ordinea.

22:46. O femeie este în stare critică după ce a fost împușcată în piept pe domeniul Capitoliului, conform unor surse citate de CNN.

22:38. Toată Garda Națională din DC urmează să fie chemată pentru a restabili ordinea în capitala federală, iar guvernatorul statului Virginia a anunțat că activează Garda Națională din stat pentru a interveni în Washington DC.

Susținătorii lui Donald Trump au atacat clădirea Capitoliului, iar o parte dintre ei au reușit să intre. Poliția a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

„Tocmai mi-am evacuat biroul din Cannon din cauza unei amenințări. Acum, vedem manifestanți care atacă Poliția Capitoliului”, a scris republicanca Nancy Mace, aleasă în Camera Reprezentanților.

Susținătorii lui Donald trump au reușit să depășească gardurile de protecție și să spargă baricadele și au pătruns în clădirea Capitoliului. Unii dintre protestari aveau cu ei inclusiv steaguri ale Confederației, statul sclavagist format în timpul Războiului Civil American (1861 – 1865).

Vicepreședintele Mike Pence ar fi fost evacuat din clădirea Capitoliului după ce protestatari înarmați au ajuns în clădire. În acest moment ar avea loc confruntări armate între protestatari și forțele de ordine, conform mai multor informații din presa americană.

Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului, relatează jurnalistul Matt Fuller.

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter în care îl critică pe Mike Pence și spune că „nu a avut curajul să facă ce trebuie”.

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a scris Trump pe Twitter.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.