Breaking News! Iordache: Am adoptat OUG privind modificare codurilor penale

Florin Iordache
Florin Iordache. Foto: gov.ro

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat astăzi, după ședința de Guvern, că proiectul grațierii unor pedepse a fost adoptat. În același timp, Guvernul a adoptat, tot prin Ordonanță de Urgență, modificarea codurilor penale.

„Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri-pilot la CEDO. Am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse”, a declarat ministrul Justiției.

Ministrul Justiției a mai spus și că a adoptat prin Ordonanță de Urgență modificarea codurilor penale.

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală.

Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a mai declarat ministrul Iordache.

În ceea ce privește abuzul în serviciu, Florin Iordache a declarat că s-a eliminat punerea în mișcare la plângerea prealabilă, iar cuantumul a rămas în valoarea la 200.000 de lei. Nu va fi nimeni sancționat sub această sumă, dar prejudiciul se va recupera în civil.

Ministrul Justiției a refuzat să ofere explicații și le-a spus jurnaliștor că numai guvernul își stabilește prioritățile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.