Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Sunt 7 morți

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Actualizare 14:20. Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că sunt 7 persoane decedate, nu 9, așa cum s-a spus inițial.

Actualizare 12:05. Prefectul Constanței, Silviu Coșa, a declarat că a fost confirmat decesul la 9 pacienți. Toți pacienții morți în incendiu erau în paturi la Teraoie Intensivă.

Actualizare 11:31. Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că sunt persoane decedate, însă nu a spus care este numărul acestora.

„După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia.

Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați.

Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției”, a spus ministrul.

Știrea inițială


Un incendiu puternic are loc la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție.

Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, și-ar fi pierdut viața 8 oameni.

Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI.

Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU.

Au fost chemate forțe de intervenție și din județele învecinate. În zonă este foarte mult fum. Flăcările au izbucnit la primul nivel al clădirii. Nu se știe momentan dacă a fost în secție sau într-un cabinet medical.

Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților care erau în secție. Intervenția este dificilă pentru că în ATI sunt pacienți care nu se pot deplasa singuri.