Brazi de Crăciun. Din ce ţări sunt aduşi şi unde îi găseşti pe cei mai ieftini

abies_nordmanniana
Dacă la târgurile din pieţe brazii de Crăciun au preţuri destul de mari, nu la fel se întâmplă la magazinele destinate amenajării casei şi grădinii.

De exemplu, la Bricostore, brazii de Crăciun naturali cu înălţimea de circa 1,8 metri se pot cumpăra la preţul de 70 de lei. Aproximativ 80 de lei costă un brad de Crăciun de circa 1,2 metri, de tip Abies Nordmanniana şi comercializat la ghiveci. După sărbători, puteţi planta bradul în grădină.

Există şi variante chiar mai ieftine. Vorbim de brazi la ghiveci, tot de 1,2 metri, comercializaţi la 40-50 de lei. Spre deosebire de primii brazi de Crăciun, cei Nordmanniana (cu o frumoasă culoare verde-închis), cei la 40-50 de lei înţeapă foarte tare şi au o culoare mai deschisă, spre kaki.

La Praktiker sunt brazi la ghiveci la preţul de 45 de lei, în timp ce la Dedeman am găsit o ofertă destul de bogată de pomi de Crăciun. Brazii la ghiveci, de tip Normanniana, sunt însă ceva mai scumpi aici, la 152 de lei. Pentru cei cu buget redus de sărbători, există un brad micuţ (circa 1,25 m), tăiat, la preţul de 30 de lei. 

De unde vin brazii de Crăciun din România

Brazii româneşti se vând prin târgurile de profil din oraşe, cum este şi cel organizat în piaţa Obor. Însă, în magazine ca Bricostore, Practiker sau Dedeman, brazii sunt de import. 

Să luăm exeemplul lui Abies Normanniana. Nu trebuie să confundaţi Nordmanniana cu brazii din Normandia. Abies nordmanniana este un tip de brad care creşte numai în munţii de la sud şi est de Marea Neagră, în Turcia, Georgia, Caucazul rusesc şi părţile nordice ale Armeniei. Abies Nordmanniana creşte la altitudine cuprinse între 900 şi 2.200 de metri, în zone bogate în precipitaţii.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.