Boris Johnson, premierul britanic, internat în spital din cauza coronavirusului

boris johnson
Foto: Foreign and Commonwealth Office / Wikimedia Commons

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat în spital pentru examinări medicale, la zece zile după ce a fost testat pozitiv la infecția cu coronavirus.

Potrivit guvernului Marii Britanii, Johnson a fost internat într-un spital londonez cu ”simptome persistente”, printre care și febră.

Măsura este catalogată drept una de ”precauție” și a fost luată la sfatul medicului.

Boris Johnson are 55 de ani. El va conduce în continuare guvernul, însă ministrul de externe va fi cel care conduce acum întâlnirile executivului britanic.

Premierul a petrecut noaptea în spital și a anunțat că a făcut mai multe teste de rutină.

”Premierul ar vrea să mulțumească personalului medical pentru munca extraordinar de grea pe care o face și cere publicului să urmeze sfaturile guvernului de a rămâne acasă, a proteja sistemul de sănătate și a salva vieți”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului Marii Britanii, citat de BBC.

Boris Johnson a lucrat de acasă, din izolare, după ce a anunțat că a fost testat pozitiv la coronavirus la 27 martie. Partenera sa, Carrie Symonds, care este însărcinată, a scris pe Twitter că a stat o săptămână în pat având unele simptome, dar nu a fost testată pentru coronavirus.

Președintele american Donald Trump i-a urat ”cele mai bune urări” lui Boris Johnson în ”bătălia sa personală cu virusul”.

”Toți americanii se roagă pentru el. Este un bun prieten, un mare gentleman și un mare lider”, a declarat Trump, care e convins că Johnson va ieși bine din această situație deoarece este ”o persoană puternică”.

Guvernul britanic este practic în izolare la domiciliu, în timp ce măsurile luate împotriva răspândirii virusului crează, la rândul lor, mari probleme sociale și economice.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.