Boris Johnson, prima declarație după ce a aflat că are coronavirus: ”Lucrez de acasă. M-am izolat!”

FOTO: UK Prime Minister/Twitter
FOTO: UK Prime Minister/Twitter

Boris Johnson a fost testat pozitiv la infecția cu noul coronavirus, însă va conduce în continuare lupta împotriva epidemiei din izolare la domiciliu.

Johnson (55 de ani) are simptome ușoare, a mai transmis Downing Street, adăugând că premierul va conduce în continuare eforturile guvernului britanic împotriva virusului, însă o va face din izolare.

Boris Johnson a transmis un mesaj pe Twitter, în care spune că are temperatura ușor crescută și tușește.

”Lucrez de acasă, m-am izolat. Cred că e lucrul corect de făcut. Sunt sigur că pot să comunic eficient, cu ajutorul tehnologiei, și să conduc lupta împotriva acestei epidemii”, a spus premierul într-un mesaj pe rețeaua de socializare.

”După ce a arătat primele simptome ieri, premierul a fost testat pentru coronavirus la sfatul personal al ofițerului medical șef, profesorul Christ Whitty”, a transmis guvernul britanic, potrivit BBC.

Boris Johnson este primul lider al unei țări europene care a contactat noul virus. El a lipsit ieri de la conferința de presă zilnică, în care au fost anunțate planurile de protecție economică pentru muncitorii care nu vor primi salarii din cauza măsurilor împotriva COVID-19.

Vestea vine la o zi după ce Prințul Charles, moștenitorul tronului Marii Britanii, a anunțat că și el a fost infectat cu noul virus.

 

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.