Un primar PSD din Teleorman a cumpărat bomboane de 20.000 de lei din bani publici

Comuna Țigănești

Primăria comunei Țigănești din județul Teleorman a cumpărat bomboane de ciocolată în valoare de aproape 20.000 de lei, adică peste 4.000 de euro, au descoperit jurnaliștii de la „Liber în Teleorman”.

Bomboanele au fost cumpărate prin achiziție directă, valoarea contractului fiind de 19.699 de lei (4.115 euro).

Contactat de GreatNews, primarul PSD al comunei Țigănești, Florian Gelu Pisică, a declarat că bomboanele au fost cumpărate de 8 martie 2019, pentru a le fi oferite femeilor din Țigănești de Ziua Femeii.

Potrivit lui Gelu Pisică, primăria nu a avut buget până acum pentru a plăti bomboanele cumpărate și din acest motiv achiziția a apărut tocmai acum în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice).

Primarului din Țigănești i se pare ceva perfect normal ca locuitorii să primească bomboane din partea primăriei cu ocazia zilei de 8 Martie. El a explicat că în comuna Țigănești este o tradiție ca fiecare gospodărie să primească această cutie cu bomboane de Ziua Femeii.

Comuna Țigănești are o populație de 4.500 de locuitori.

Sursa: SEAP via Liber în Teleorman

Însă astfel de gesturi de generozitate ale primarilor ar putea fi taxate de instanțele de judecată.

De exemplu, fostul primar al comunei Săceni din județul Teleorman, Mihai Petcu, este obligat de Tribunalul Teleorman să plătească din propriul buzunar suma de peste 18.000 de lei, din care s-au achiziționat mici, bere și dulciuri pentru Ziua Comunei și pentru Crăciun. Dulciurile le-au fost oferite copiilor în cadrul evenimentului „Pomul de iarnă”, potrivit realitateadeteleorman.net. Decizia nu este definitivă.