Un avion Boeing 737 cu 143 de oameni la bord a ajuns într-un râu

avion boeing râu apă
Foto: Jax Sheriff's Office / @JSOPIO / Jacksonville Police

O aeronavă Boeing 737 care venea de la stația navală Guantanamo Bay din Cuba, și care trebuia să aterizeze la stația naval-aeriană Jacksonville din Florida, SUA, a ieșit de pe pistă și a intrat în râul St. John. Accidentul s-a produs vineri seara, la ora locală 21.40, relatează CNN.

Din fericire, toate cele 143 de persoane aflate la bordul aeronavei operate de linia aeriană Miami Air International au supraviețuit. Niciunul dintre pasageri nu a suferit răni grave, însă cel puțin 20 de persoane au fost tratate pentru răni minore, potrivit BBC.

Pasagerii au povestit că avionul a aterizat la baza militară din Jacksonville pe furtună, și că a alunecat apoi în râul St. John, aflat în apropiere.

Cheryl Bormann, una dintre pasagere, a descris pentru CNN momentul „teribil” în care avionul a alunecat de pe pistă.

„Avionul pur și simplu a lovit pământul și s-a săltat – era clar că pilotul nu avea control total asupra avionului. Apoi a sărit din nou. Eram în apă. Nu puteam să ne dăm seama unde eram, dacă eram într-un râu sau în ocean”, a mai spus ea, și a adăugat că a putut simți mirosul de combustibil care se scurgea în râu.

Din fericire, avionul a ajuns într-o zonă unde apa nu era adâncă și nu s-a scufundat.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.