BMW își închiriază mașinile. Cât costă un minut

FOTO: BMW
FOTO: BMW

BMW vrea să lanseze un serviciu premium de închiriere la minut a automobilelor. Potrivit Financial Times, serviciul este destinat mai ales persoanelor tinere, care, potrivit unor cercetări sociologice, sunt din ce în ce mai puțin interesate să-și cumpere o mașină.

Cei care închiriază un BMW seria 3 sau un model electric i3 vor plăti 49 de cenți pe minut. Va exista un sistem cu trei niveluri de limitare a costurilor: 50 de dolari pentru 3 ore, 80 de dolari pentru 12 ore și 110 dolari pentru 24 de ore. Mașina va putea fi împrumutată pentru cel mult patru zile și se promovează închirierea pentru o singură călătorie.

BMW a anunțat că va pune la dispoziție, în scurt timp, o flotă de 370 de mașini pentru închiriere, în orașul american Seattle.

Compania s-a gândit să-și sporească veniturile și din cauza faptului că vânzările de autoturisme noi au scăzut.

Producătorii de mașini au început să se orienteze mai mult și spre piața de mașini electrice. Un semnal puternic pentru viitorul acestora a fost dat săpătămâna trecută de Olanda, care a anunțat că din 2025 va accepta doar comercializarea automobilelor care funcționează pe curent.

Săptămâna aceasta, lanțul de hypermaket-uri Kaufland a inaugurat prima rețea publică de stații de încărcare pentru automobile în România. Rețeaua va fi disponibilă oricărui șofer de mașină electrică sau hibridă plug-in, gratuit și non-stop, în parcările a nouă magazine Kaufland de pe axa Arad – Constanța și pe autostrada A2.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.