Zeci de oameni, blocați în subsolul unui mall: „Erau gaze. M-au usturat ochii încă o oră”

blocați parcare mall bucurești promenada
Foto: Captură Digi24

Luni, 24 decembrie, zeci de bucureșteni au rămas o oră și jumătate blocați în parcarea din subsolul unui mall, la etajul -3, din cauza aglomerației, relatează postul de televiziune Digi24.

Incidentul s-a petrecut la mall-ul Promenada.

Oamenii au stat la coadă mai bine de o oră şi jumătate pentru a ieşi din subteran. În tot acest interval, aerul a devenit insuportabil din cauza gazelor de eşapament, iar familiile cu copii i-au scos pe cei mici pe jos, la aer.

Adriana Manole, una dintre persoanele care a rămas blocată în parcarea mall-ului, a povestit la Digi24 prin ce a trecut. Ea i-a acuzat pe reprezentanții centrului comercial că n-au venit cu soluţii şi că nici n-au răspuns la telefon.

„Cred că mai bine de o oră și jumătate am stat, am încercat să sunăm peste tot, nu s-a putut. Nu am putut vorbi cu nimeni. Nu ne mișcam, eram la nivel -3, senzorii nu existau, senzori care să atragă atenția că erau gaze. M-au usturat ochii încă o oră după ce am ieșit din subteran. Am sunat la 112 și cred că abia atunci, după ceva vreme, lucrurile au început să se mai miște”, a spus Adriana Manole.

Femeia a mai spus că incidentul s-a produs deoarece mall-ul este așezat între două mari bulevarde și nu are decât o ieșire: ”Am văzut familii cu copii, cu fular pe nas și pe gură, atât adulții, cât și copiii. Nici în mașină nu se mai putea sta. Eu nu m-am gândit decât la ce s-ar putea întâmpla la nivelul -3, să ai ditamai mall-ul cu o singură ieșire”.

Ea a relatat că, după ce a sunat la 112, iar dispecerii de acolo au spus că vor lua legătura cu reprezentanții mall-ului, lucrurile au început să se mai miște.

Reprezentanții mall-ului Promenada au declarat pentru postul de televiziune Digi24 că de vină a fost faptul că bulevardele au fost foarte aglomerate la suprafață. Ei au precizat că la aflarea veștii au ridicat barierele pentru ca evacuarea să aibă loc mai ușor.

„Noi suplimentăm numărul agenților de pază pentru fluidizarea traficului, luăm măsura ridicării barierelor pentru a fluidiza traficul, în schimb la ambele ieșiri bulevardele sunt blocate. La ieșirea din parcarea subterană toți șoferii trebuie să acorde prioritate pietonilor și mașinilor care se află și care au acest drept, motiv pentru care se aglomerează”, a spus Dragoș Marinescu, director de marketing la Promenada Mall.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.