Black Friday 2014: eMag, amendat în Bulgaria cu sute de mii de euro

eMag amendat în Bulgaria de Black Friday

Retailerul online eMag din Bulgaria a fost amendat  de Consiliul Concurenţei (CPC) din țara vecină, pentru încălcarea practicilor concurenţiale în timpul a două campanii promoţionale de Black Friday.

Publicația Sofia Globe relatează că reprezentanții CPC au sancţionat compania Dante International, proprietarul retailerului online eMag, cu o amendă totală de 758.380 leva, echivalentul a 387.750 euro.

Consiliul Concureței din Bulgaria susține că în timpul campaniei de Black Friday,  eMag a încălcat practicile comerciale loiale în raport cu preţurile stabilite pentru produsele din ofertă şi cu reducerile aplicate.

De asemenea, CPC a catalogat drept înşelătoare reclamele folosite de eMAG în timpul campaniei prin care retailerul promitea cele mai multe şi mai mari reduceri de preţ de anul acesta.

În acest context, proprietarul eMag a primit o amendă de 551.550 leva, echivalentul a 4% din veniturile din vânzări înregistrate în 2013, pentru nerespectarea practicilor comerciale loiale în timpul campaniei de Black Friday, relatează mediafax.ro.

Compania a mai fost sancţionată cu încă 206.380 leva (1,5% din vânzările de anul trecut) pentru campania „Tassimo 1+1 gratis”, prin care eMag oferea consumatorilor care cumpărau un expresor automat de cafea Tassimo un al doilea aparat gratuit.

Potrivit CPC, valoarea cadoului oferit a depăşit pragul maxim permis de legislaţia bulgară, promoţia putând să „distorsioneze mediul competiţional”.

“Decizia autoritatilor bulgare de control este abuziva si injusta. Vom contesta si conform opiniei avocatilor vom avea castig de cauza fara discutie, nu vom plati nimic. Nu este o coincidenta faptul ca aceasta comunicare a fost facuta in aceasta dimineata, pe data de  28 noiembrie, data la care noi derulam in Bulgaria campania de Black Friday, eMAG fiind singura companie care deruleaza acest eveniment in online. Noi interpretam acest fapt ca raspuns la ofertele si preturile bune pentru cumparatorii din Bulgaria si care a pus mare presiune pe competitorii locali. Spre exemplificare a interpretarii abuzive, in campania in care am luat o amenda de 105.000 euro am vandut 6 espressoare cu o valoare toatala de 1.000 de euro”, a reacţionat Iulian Stanciu, directorul eMAG.

Recomandarea editorilor Great News:
Eroare la eMag în duminica Black Friday. Samsung Galaxy S4, vândut cu 1 leu

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.