Bișnițar de centenar. Bancnota cu Ferdinand, vândută la prețuri uriașe pe OLX

bancnotă centenar olx
Foto: OLX / BNR

După ce sute de persoane au stat luni, 10 decembrie, la coadă la Banca Națională a României pentru a cumpăra bancnota aniversară de centenar, ce are portretele regelui Ferdinand și al reginei Maria, bancnota a ajuns să fie scoasă la vânzare pe OLX la prețuri uriașe.

Cei care au cumpărat-o de la ghișeele BNR au plătit pentru ea 180 de lei, cu TVA inclus.

Bancnota, care o valoare nominală de 100 de lei, a fost emisă de BNR cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918.

Cei care au cumpărat-o de la ghișeele BNR au primit și un pliant de prezentare al acesteia.

Acum, bancnota a fost scoasă la vânzare pe OLX de cei care își doresc să facă profit de pe urma achiziției. Prețurile cerute sunt exorbitante, depășind cu mult suma de 180 de lei pe care au plătit-o statului.

De exemplu, cineva din sectorul 3 din București cere pentru bancnota de centenar nu mai puțin de 1.000 de lei.

Un alt locuitor din capitală cere pentru bancnotă 600 de lei și menționează că o livrează doar în zona Nerva Traian – metrou Timpuri Noi – mall Vitan din București.

Bancnota aniversară de centenar a fost scoasă la vânzare și în Sebeș, pentru 550 de lei, în Slobozia, pentru 300 de lei, în Brașov, pentru 500 de lei sau în Iași, pentru 430 de lei.

bișniță bancnotă centenar
Sursa: OLX
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.