Biserica Ortodoxă dă vina pe Dragnea pentru eșecul referendumului

liviu dragnea miting psd familia tradițională
Foto: Liviu Dragnea Facebook

Printre cauzele neîntrunirii cvorumului necesar pentru validarea referendumului pentru familia tradițională, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu l-a numit și pe Liviu Dragnea.

”Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului”, a spus Vasile Bănescu la postul RFI.

Liviu Dragnea a declarat de mai multe ori că susține inițiativa Coaliției pentru Familie, însă după declarațiile Vioricăi Dăncilă de la Bruxelles, care s-a lepădat de trei ori de referendum, PSD a făcut doar ”campanii de informare” pe marginea votului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei crede că prezența slabă de la urne în cele două zile de referendum ”nu este o înfrângere a Bisericii”. Preoții din toată țara i-au îndemnat, totuși, pe credincioși să meargă la urne și să voteze pentru redefinirea familiei în Constituție.

”A fost o onoare să susținem această temă civică”

Bănescu mai crede că absenteismul masiv de la vot este urmarea ”dezinfomărilor din mediul online și a politizării evenimentului”.

”Este o înfrângere a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, adăugând că ”a fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare”.

În concluzie, Bănescu și-a exprimat speranța că ”nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale”.