Biserica interzice căsătoriile între ortodocși și alți creștini sau ne-creștini

biserica
Foto: patriarhia.ro

Marele Sinod din Creta a decis interzicerea cåsåtoriilor religioase mixte între ortodocși și ne-creștini, a anunțat Patriarhia Română.

În cazul căsătoriilor religioase dintre ortodocși și ne-ortodocși, episcopul poate acorda o dispensă, însă noile reguli impuse de Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe interzic cu desăvârșire Sfânta Taină a Cununiei între ortodocși și ne-creștini.

Mai mult, Biserica Ortodoxă a anunțat că una dintre condițiile indispensabile la îndeplinirea căsătoriei este unirea liberă dintre un bărbat și o femeie.

Biserica nu acceptă ca membrii ei să încheie contracte de coabitare cu persoane de acelaşi gen, și nicio altă formă de coabitare diferită de căsătorie.

Biserica Ortodoxă consideră a treia căsătorie ca fiind un imediment absolut pentru încheierea unei noi căsătorii, iar bigamia este condamnată categoric.

„Pentru a păstra unitatea de credinţă şi de viaţă spirituală în familie, tradiţia canonică strictă a Bisericii Ortodoxe a formulat explicit interdicţia căsătoriei credincioşilor ortodocşi cu persoane de altă confesiune creştină”, explică Patriarhia, adăugând însă că: episcopul locului (chiriarhul) poate să ”acorde (ca excepţie de la regulă) dispensă pentru căsătoria religioasă a unei persoane creştin-ortodoxe cu o persoană de altă confesiune creştină”.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

7 motive pentru care Danemarca este cea mai fericită țară din lume
De ce este Islanda una dintre cele mai fericite țări din lume. Lecția unui popor mic, dar tenace
Imagini spectaculoase cu un gheizer din Islanda