Bill Gates a făcut o donație uriașă pentru lupta împotriva coronavirusului

Bill Gates
Bill Gates. Foto: Captură YouTube

Fundația lui Bill Gates, fondatorul Microsoft, a donat 150 de milioane de dolari pentru distribuirea viitorului vaccin împotriva coronavirusului țărilor aflate în dezvoltare, relatează Forbes.com.

Fundația Bill & Melinda Gates a donat suma de bani instituției Serum Institute din India, care este cel mai mare producător de vaccinuri din lume.

Donația va permite ca țările sărace să primească până la 100 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus la un preț mai mic de 3 dolari doza.

Coronavirusul se răspândește rapid în țări aflate în dezvoltare sau în țările cu venituri medii. Brazilia, India, Africa de Sud, Mexic, Peru, Chile sau Columbia sunt doar câteva exemple. În plus, epidemiologii cred că numărul real al cazurilor din aceste țări este, de fapt, mai mare decât cel oficial.

Până acum, Fundația lui Bill Gates a donat 350 de milioane de dolari pentru a grăbi dezvoltarea de tratamente, vaccinuri și de strategii de sănătate publică pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Ultima donație, cea de 150 de milioane de dolari, a fost făcută prin intermediul Gavi, Alianța Vaccinurilor, o organizație care finanțează vaccinuri pentru țările sărace sau pentru cele cu venituri medii.

Cu acești bani, Institutul Serum din India va putea să înceapă producția vaccinului partenerilor săi – companiile AstraZeneca și Novavax – astfel încât vaccinurile să fie disponibile dacă vor fi aprobate.

„De prea multe ori am văzut că țările cele mai vulnerabile au fost lăsate la coadă când a venit vorba de noi tratamente, noi metode de diagnosticare și de noi vaccinuri. Cu vaccinurile pentru COVID-19 vrem ca lucrurile să fie diferite. Dacă doar țările bogate sunt protejate, comerțul internațional și societatea în ansamblul ei vor continua să fie lovite puternic dacă pandemia continuă să facă ravagii pe Glob. Această nouă colaborare este un pas important în eforturile noastre de a preveni acest scenariu, de a ne asigura că avem o capacitate de producție pentru a începe fabricarea de doze pentru fiecare țară, nu doar pentru cele câteva țări bogate”, a declarat Seth Berkley, directorul Gavi.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.