Biletele CFR pot fi de-acum cumpărate online până în momentul plecării trenului din stație

bilete de tren cfr călători
Foto: CFR Călători

Începând cu data de 15 noiembrie, biletele de tren pot fi cumpărate online până în momentul plecării trenului din stație, anunță CFR Călători.

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru creșterea gradului de digitalizare și accesibilitate, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

„Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

În plus asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare”, se arată într-un comunicat de presă al CFR Călători.

Achiziţionarea biletelor online este posibilă de pe site-ul www.cfrcalatori.ro și prin aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” disponibilă în toate magazinele de aplicații: Google Play, Apple AppStore și Huawei AppGallery.

Biletele pot fi achiziţionate cu anticipație, utilizând următoarele canale:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;
Din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online”;
De la automatele de vânzare bilete din gări;
Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR Călători;
De la distribuitori autorizați (agenții de turism).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.