Timișoara introduce plata cu cardul contactless direct în autobuz

bilete card bancar timișoara autobuze
Sursa: RATT

Începând de marți, 19 martie, timișorenii vor putea cumpăra bilete direct din unele mijloace de transport în comun, plătind cu cardul bancar, a anunțat Regia Autonomă de Transport Timișoara (RATT).

350 de automate de plată cu cardul (POS-uri) vor începe să fie montate de săptămâna viitoare pe mai multe mijloace de transport în comun din oraș. Termenul limită pentru dotarea tuturor mijloacelor de transport în comun este luna iunie.

Călătorii vor putea plăti călătoria scanând cardul bancar „contactless”, în mijloacele de transport în comun care vor fi dotate cu automatele de plată (POS). Valabilitatea chitanţei dată de POS-urile montate în mijloacele de transport va fi de 60 de minute.

„Venim în întâmpinarea călătorilor noştri cu o nouă modalitate de plată a biletelor, începând de săptămâna viitoare. Astfel, începând de marţi, 19.03.2019, biletele vor putea fi achiziţionate de călători direct din unele mijloace de transport în comun, plătind cu cardul bancar”, a anunțat Regia Autonomă de Transport Timișoara.

Preţul unui bilet va fi de 2,5 lei, acelaşi cu un bilet achiziţionat de la punctele de vânzare de bilete şi abonamente din oraș.

„În cel mai scurt timp, urmează să fie montate câte trei POS-uri în autobuzele lungi, două în autobuzele scurte, două în troleibuze, două în tramvaie şi câte unul în garniturile tramvaielor, în vaporaşe şi în tramvaiul turistic. Proiectul se derulează în colaborare cu Banca Comercială Română”, au mai anunțat autoritățile din orașul de pe Bega.

V-ar putea interesa și:

Primul oraș din România cu transport în comun pe apă

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.