Bilanțul Vioricăi: Cu ce mari realizări se laudă premierul Dăncilă, după 6 luni în funcție

Guvernul Dăncilă va fi anunțat vineri FOTO: Captură YouTube viorica dăncilă în parlamentul european
Viorica Dăncilă FOTO: Captură YouTube

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat bilanțul celor șase luni de guvernare. Cabinetul Dăncilă, al treilea încercat de coaliția PSD-ALDE de la câștigarea alegerilor, se mândrește cu creșteri.

Astfel, în documentul publicat de Guvernul României se precizează că veniturile la bugetul de stat au fost, în primele 6 luni, cu 12% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În fiecare lună, la bugetul de stat au intrat 530 de milioane de euro.

Potrivit bilanțului Vioricăi Dăncilă, România a redus deficitul la bugetul de pensii, iar fondurile europene au fost atrase mult mai eficient: ”Avem o creştere de 19,7% faţă de anul trecut, dar o diferenţă de 10 ori mai mare faţă de primul trimestru din 2016”, a declarat premierul de la Videle.

Bilanțul Vioricăi Dăncilă după 6 luni la Palatul Victoria

Viorica Dăncilă se laudă și cu o scădere accelerată a șomajului, care a ajuns la 3,48%, cu creșterea punctului de pensie, de la 1.000 la 1.100 de lei, cât și cu creșterea indemnizației pentru persoanele cu handicap, care a ajuns la 108 euro, față de 73 de euro, cât era în decembrie 2017.

Aici găsiți bilanțul Vioricăi Dăncilă după o jumătate de an la cârma Guvernului României

Sunt trecute în revistă și creșterile de salarii din Sănătate, cât și cele din Educație.

Raportul premierului Dăncilă oferă cifre exacte în privința pregătirilor făcute în campania de irigații, unde se precizează suprafața de 1,2 milioane de hectare, cât și numărul de 32.328 de ciobani care s-au înscris în programul de colectare a lânii.

De asemenea, Guvernul se mândrește cu 939 de kilometri de drumuri județene și comunale, 608 kilometri de conducte de apă și canal și 243 de locuințe, toate construite în ultima jumătate de an.

Guvernul a trecut pe lista de realizări și Stadionul din Târgu Jiu, care este finalizat, însă nu este și funcțional, fiind necesare investiții suplimentare de cel puțin două milioane de euro.