Bijuterii în Munții Alpi, descoperite de un alpinist

mont_blanc
Masivul Mont Blanc / Foto: Yannick Puybaret Wikimedia Commons

Un alpinist francez care escalada un ghețar din masivul Mont Blanc a descoperit în timpul drumeției sale pietre prețioase în valoare de 246.000 de euro. Bijuteriile găsite – smaralde, rubine și safire – se aflau într-o cutie din metal care a aparținut unei persoane de la bordul unui avion indian care s-a prăbușit în Alpi în urmă cu aproximativ 50 de ani.

Alpinistul a dus bijuteriile la postul local de poliție. „A fost un tânăr cinstit, care și-a dat seama foarte repede că bijuteriile au aparținut unei persoane care a murit pe ghețar”, a povestit un oficial pentru AFP.

„Ar fi putut să le păstreze, dar a preferat să le ducă la secția de poliție”, a mai spus el.

Unele dintre săculețele în care se aflau bijuteriile purtau înscrisul „Fabricat în India”. Acum, poliția franceză intenționează să contacteze autoritățile indiene pentru a-l găsi pe proprietar sau pe eventualii moștenitori ai bijuteriilor.

Conform legii franceze, bijuteriile ar putea intra în proprietatea alpinistului dacă proprietarii de drept nu vor fi identificați.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te poţi alătura comunităţii de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.