Bianca Andreescu, noua stea a tenisului mondial. A câștigat la Indian Wells!

Bianca Andreescu a produs o mare surpriză la Indian Wells. Foto: BNP Paribas Open / Facebook

Canadianca Bianca Andreescu (18 ani) a câștigat primul titlu din carieră, după o finală extraordinară în nemțoaicei Angelique Kerber, scor 6-4, 3-6, 6-4.

”Vreau să mulțumesc tuturor fanilor mei din România. Mulțumesc că sunteți alături de mine și vă iubesc!”, a spus Bianca Andreescu în limba română, după meci.

Tânăra jucătoare de tenis a reușit evoluții extraordinare la prima sa prezență pe tabloul principal al unui turneu din gama Premier Mandatory. Jucătoarea de pe locul 60 în lume nu a lăsat, însă, lipsa de experiență să-i stea în cale reușind să o învingă pe Kerber, fost lider mondial, după mai bine de două ore de joc.

”Au fost momente bune și momente grele. Tenisul nu e un sport perfect. Sunt foarte fericită. Acest titlu înseamnă enorm pentru mine”, a mai declarat candianca.

În drumul său spre trofeu, jucătoarea cu origini românești le-a mai învins și pe puternicele Garbine Muguruza (Spania) și Elina Svitolina (Ucraina).

Mai mult, Andreescu este prima jucătoare care primește un wild-card din partea organizatorilor și reușește să cucerească trofeul. Ea va urca pe locul 24 în clasamentul WTA, un salt imens pentru o sportivă care la începutul anului era în afara primelor 150 de locuri în ierarhia mondială.

Victoria obținută de Bianca la Indian Wells o ajută și pe Simona Halep, care rămâne pe locul 3 în lume. Cu o victorie, Kerber ar fi depășit-o pe constănțeancă.

Bianca Andreescu a primit un cec de 1,35 milioane de dolari pentru triumful din California.