Bianca Andreescu este, la 19 ani, noua campioană de la US Open

Bianca Andreescu FOTO: Keith Allison /Wikimedia Commons
Bianca Andreescu FOTO: Keith Allison /Wikimedia Commons

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, a câștigat finala US Open, după ce a învins-o pe americanca Serena Williams. Andreescu a învins în două seturi: 6-3, 7-5.

În urmă cu o lună, cele două s-au întâlnit și în finala de la Toronto, pe care tot Andreescu a câștigat-o după ce Williams a abandonat acuzând probleme de sănătate.

Primul set a fost câștigat de Bianca Andreescu profitând de un serviciu defectuos al Serenei Williams. În al doilea set părea că jucătoarea americancă va pierde clar, însă a reușit să egaleze la 5, după ce fusese condusă cu 5 la 1.

Însă canadiana de origine română a reușit să-și fructifice serviciul și să facă 7-5. Astfel, a reușit să obțină primul titlu de Grand Slam din carieră la Flushing Meadows.

Bianca Andreescu s-a calificat în finala turneului de Grand Slam US Open, după ce a învins-o pe jucătoarea din Elveția, Belinda Bencic, cu scorul de 7-6, 7-5, după două ore și 15 minute de joc în timp ce Serena Williams (37 de ani, nr. 8 WTA), a trecut, în semifinale, de Elina Svitolina, scor 6-3, 6-1.

Bianca Andreescu s-a născut în Mississauga, Canada. S-a mutat apoi în țara natală a părinților, România și a început să joace tenis la vârsta de șapte ani. Apoi s-a mutat înapoi cu familia în Canada unde a continuat să se antreneze.

FOTO: Keith Allison/Wikimedia Commons

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.