Benzinăria care a vândut motorină în rezervorul neconform răsturnat pe șosea, amendată cu 100.000 de lei

FOTO: ISU Galați
FOTO: ISU Galați

Garda de Mediu din Galaţi a amendat cu 100.000 lei benzinăria din Tecuci care a vândut motorină unei firme, într-un rezervor de 1.000 de litri, care ulterior s-a răsturnat pe șosea. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au controlat şi sancţionat cu amendă de 8.000 lei şi suspendarea activităţii firma care a împrăştiat carburantul pe carosabil, deoarece aceasta nu deţine autorizaţie pentru transportul şi stocarea combustibililor.

Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10 martie 2022, în municipiul Tecuci, când un vehicul care transporta un cub de 1.000 litri a derapat şi s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăştiat pe şoseaua Galaţi – Tecuci, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean Galaţi au efectuat un control la staţia de carburanţi la care s-a efectuat alimentarea.

„În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1.000 litri, şi transportat într-un vehicul aparţinând societăţii cumpărătoare. Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galaţi a aplicat o sancţiune contravenţională, constând în amendă în cuantum de 100.000 lei”, a precizat Garda de Mediu din Galaţi.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.