Ben Affleck și Matt Damon, povestea unei prietenii de peste 40 de ani

Sursa foto: captură Youtube

Ben Affleck și Matt Damon, doi dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood, au o prietenie veche de peste 40 de ani. Au jucat în multe filme împreună, dar în același timp au petrecut mult timp și în alte activități.

Affleck și Damon s-au întâlnit în 1980. Cei doi locuiau la câteva străzi distanță în Cambridge Massachusetts, iubeau baseballul și aveau multe alte activități comune. Până să îl întâlnească pe Matt Damon, Ben Affleck a mărturisit că era mai mult singuratic. Totuși, pasiunea pentru actorie i-a apropiat. Mai mult, Damon a declarat că prietenia s-a cimentat și mai tare după ce Affleck i-a luat apărarea în momentul în care mai mulți copii mai mari au încercat să-l bată.

În aprilie 1989 au jucat și în primul film împreună. Au avut apariții într-o scenă din Field of Dreams. Era, însă, doar începutul unei cariere promițătoare. Primul rol adevărat a fost însă în filmul School Ties, din 1992. Matt Damon a avut atunci un rol principal alături de Brendan Fraser, în timp ce Affleck unul secundar. În 1995, în Glory Daze, rolurile s-au inversat întrucât Affleck a fost în rolul principal, iar Damon într-unul secundar. Un an mai târziu, Damon și Affleck s-au mutat împreună și au scris scenariul pentru Good Will Hunting, filmul care le-a impulsionat cariera, cu ajutorul căruia au câștigat și Premiul Oscar.

Din acel moment, viața lor s-a schimbat și au cunoscut faima. Totuși, prietenia lor a rămas una solidă și în zilele noastre, deși au trecut 40 de ani distanță. Cei doi au și multe pasiuni comune. Ambii sunt pasionați de poker online și la mese live, participând la numeroase turnee profesioniste, dar și alături de alți actori de la Hollywood.

De asemenea, baschetul este un alt hobby pe care cei doi îl au. Spre exemplu, Matt Damon este un mare fan al echipei Boston Celtics și a fost văzut adesea la meciuri împreună cu Ben Affleck, despre care se crede că susține aceeași echipă. De altfel, Ben Affleck a adus-o în trecut inclusiv pe Jennifer Lopez la meciurile acestei echipe.

În plus, ambii iubesc drumețiile în natură și acțiunile de caritate, astfel că au fost implicați în numeroase cauze în ultimii ani. Toate aceste lucruri au făcut ca relația lor de prietenie să reziste în timp și să fie una dintre cele mai cunoscute din lume.

Ben Affleck și Matt Damon au știut de la început care va fi drumul lor în viață

Încă din copilărie cei doi și-au dorit să devină actori profesioniști și au făcut totul pentru a reuși. Într-un interviu, Matt Damon a dezvăluit că cei doi își creionau etapele din carieră încă de când erau în liceu. „Iubeam amândoi același lucru: actoria și crearea filmului. Acei ani din copilărie ne-au unit foarte mult. În liceu aveam prânzuri de ‘afaceri’ și făceam planuri pentru viitor”, a explicat Matt Damon, conform Biography.com.

Viața lor s-a separat la un moment dat, când Damon a mers la Harvard University iar Affleck inițial la University of Vermont, dar relația de prietenie a rămas la fel de bună. „Matt și eu aveam pasiuni comune, așa că fie că urma să avem succes, fie că ajungeam să vindem hot-dog la meciurile lui Dodgers, știam că într-un fel sau altul vom ajunge să facem cam același lucru. Ne vedeam tot timpul, discutam mereu”, a explicat Ben Affleck.

O dovadă a prieteniei lor este dată și de faptul că la un moment dat au avut un cont bancar comun. „În acest cont erau banii care veneau din reclamele pe care le făceam. Foloseam în special banii pentru a merge la New York la diverse audiții”, a spus Affleck pentru CNN. El a menționat că prietenia lor era atât de strânsă încă din copilărie încât dacă unul dintre ei avea o acadea o rupeau în două și o împărțeau.

Pe măsură ce au început să facă bani, tradiția s-a păstrat, într-un sens diferit. În momentul în care unul dintre ei primea un rol îl ajuta și pe celălalt în așa fel încât să se discurce. Succesul Good Will Hunting i-a scapăt însă de grija financiară, dar banii nu i-au schimbat și cei doi au continuat să aibă una dintre cele mai apreciate prietenii.