Mobilizare exemplară a oamenilor ca să salveze un copil ce a căzut de la etajul 6 | VIDEO

bebeluș prins china
Foto: Captură YouTube

Un bebeluș în vârstă de 2 ani din China a scăpat cu viață după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc.

Copilul a fost salvat de prezența de spirit a oamenilor de la baza blocului, care au întins o pătură mare în care l-au prins în momentul în care nu a mai putut să se țină de marginea balconului și a căzut.

Întâmplarea s-a petrecut în Chongqing, China, iar bebelușul a scăpat fără să fie rănit.

„Făceam curățenie, când am auzit pe cineva strigând „Un copil atârnă în afara balconului!”. Am lăsat imediat mătura și am luat o pătură. Le-am dat-o oamenilor care erau acolo și ei au despăturit-o. La scurt timp după aceea băiețelul nu a mai putut să se țină de balcon și l-au prins”, a povestit o femeie de serviciu pentru un post de televiziune din China.

Băiatul a ajuns pe marginea balconului încercând să o găsească pe bunica lui. El s-a ținut de balcon aproape 4 minute înainte să cadă.

Un incident similar s-a petrecut recent în Turcia.

Feuzi Zabaat, un adolescent algerian de 17 ani din Turcia, a prins în ultima clipă un bebeluș care cădea de la etajul al doilea al unui imobil din Istanbul.

Fetița ieșise pe o fereastră deschisă în timp ce mama sa gătea.

Din fericire, Feuzi Zabaat, care se afla pe stradă, a văzut că fetița este în pericol și urmează să cadă și a prins-o. Bebelușul nu a fost rănit.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.