Beatrice Mahler: ”Sunt oameni care fac teste COVID rapide, dar nu declară boala”

beatrice mahler
Beatrice Mahler. Foto: Captură Digi24

Valul al treilea al pandemiei de COVID-19 este în plină desfășurare în România, însă, potrivit medicului Beatrice Mahler, mulți români preferă să își declare boala.

Managerul Institutului Marius Nasta din București spune că sunt tot mai multe cazuri grave, iar la spital ajung, mai nou, mai mulți membri ai aceleiași familii.

”Primim telefoane, sunt cel puţin 4-5 familii pe zi care solicită ajutorul, familii cu mai mulţi membri bolnavi. Sigur, intensitatea bolii variază în cadrul aceleiaşi familii”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

Tot mai mulți români se testează acasă, iar apoi refuză să comunice faptul că au fost infectați. ”Sunt convinsă că, fără să facem testarea rapidă şi rapid, nu vom reuşi să stabilizăm această creştere a numărului de cazuri”, a explicat aceasta.

„Este o presiune extrem de mare legată de pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală, legat de cazurile care ajuns cu necesar crescut de oxigen, pacienţi pentru care trebuie în fiecare noapte să suplimentăm numărul de paturi”, a mai spus medicul.

Mahler a adăugat că situația actuală este ”mult mai gravă decât tot prin ce am trecut până acum”, completând că ”boala este extrem de nesigură și de nepredictibilă ca evoluție”.