Beatrice Mahler: Dacă lucrurile nu se schimbă, ”decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

beatrice mahler
Beatrice Mahler. Foto: Captură Digi24

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a declarat într-un interviu la postul de televiziune Digi24 că dacă lucrurile nu se schimbă, iar pacienții confirmați zilnic cu noul coronavirus vor fi la fel de numeroși, decembrie va fi o lună în care ”vom plânge mult”.

„Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută. Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler întrebată dacă este nevoie de carantină în București.

„Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, e un corset în care parcă am intrat și nu mai găsim soluții”, a mai spus ea.

„Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematici pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler.

„Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a mai arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Deja la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” din București pacienți în stare destul de gravă nu mai au loc în saloane și au ajuns să fie tratați în paturi improvizate pe hol, unde primesc oxigen.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.