Bavarezii intră în izolare aproape completă timp de două săptămâni

Foto: Pixabay

Cel mai mare land ca suprafață din Germania și unul dintre cele mai frumoase și bogate, Bavaria, este prima regiune germană care impune izolarea populației din cauza epidemiei de coronavirus.

Markus Söder, liderul guvernului bavarez, a anunțat că ”întreaga viață publică va fi redusă aproape complet”, potrivit Politico.

Începând cu miezul nopții, bavarezii nu vor putea să își părăsească locuințele fără un motiv întemeiat.

Vor fi exceptați de la regulă doar cei care fac naveta la locul de muncă, cei care fac cumpărături sau merg la medic și farmacie sau cei care îi ajută pe alții.

”Nu închidem Bavaria, însă viața publică va fi redusă aproape complet”, a spus Söder într-o conferință de presă susținută la Munchen.

Izolarea va dura cel puțin două săptămâni, iar poliția va verifica dacă oamenii respectă noile dispoziții.

Söder a promis ”amenzi severe” în caz de nesupunere și le-a cerut cetățenilor ”să nu organizeze petreceri” sau să ”invite în casă copiii cartierului”.

”Severitatea situației e înțeleasă de prea puțini”, a mai spus liderul guvernului din Bavaria.

Și alte regiuni federale ale Germaniei au anunțat că vor lua măsuri împotriva răspândirii COVID-19. Din această noapte, restaurantele vor fi închise, iar singurele care vor funcționa vor fi cele cu drive-in sau cele care au și o rețea de livrare la domiciliu.