Bătut cu Poliția lângă el. I-au spart geamurile și l-au urmărit ca-n filme: ,,Dacă nu fugeam mă omorau de față cu polițiștii!”

activist bătut poliția buzău
Foto: Captură YouTube

Activistul buzoian Robert Gabriel Nițu a fost bătut, agresat și urmărit cu mai multe mașini după ce a încercat să prezinte publicului și autorităților imagini cu vânzarea ilegală a puilor vii, relatează stiridinsursebuzau.ro.

Din cauza focarelor de gripă aviară detectate pe teritoriul României Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a interzis comerțul cu păsări vii, cu excepția fermelor autorizate.

Robert Gabriel Nițu a fost urmărit și blocat în trafic de mai mulți comercianți de pui vii din comuna buzoiană Cernătești.

Doi comercianți au rupt oglinda mașinii și au spart mai multe geamuri de la autoturism. Bărbatul a încercat să fugă, însă mai multe mașini l-au urmărit: ,,M-au urmărit și blocat în trafic 6 autoturisme, precum în filmele de acțiune, doar în Columbia se mai întâmplă așa…”.

După ce Nițu a anunțat poliția că este urmărit în trafic de mai multe persoane care vor să îl bată, la fața locului au ajuns 2 polițiști, însă acest lucru nu l-a salvat.

,,Vedeți că vin să mă bată! Protejați-mă, vă rog”, le-a spus Nițu polițiștilor.

Însă activistul a fost bătut chiar de față cu cei 2 polițiști trimiși să intervină. În imagini se vede cum Nițu strigă la unul dintre polițiști că este bătut chiar atunci, iar apoi fuge cu mașina, cu șiroaie de sânge care i se scurg pe față.

Potrivit activistului, și unul dintre agenții de poliție, o femeie, a fost agresată de unul dintre comercianți.

,,Dacă nu reușeam să fug mă omorau de față cu polițiștii!”, a mai relatat Nițu.

Ulterior, agresorii au fost încătușați și reținuți la sediul de poliție din comuna Mărăcineni, din județul Buzău.

În această perioadă, din cauza gripei aviare, păsările vii pot fi vândute doar de fermele comerciale și magazinele înregistrate sanitar-veterinar, dacă acestea se află în afara zonelor de protecție și supraveghere sanitar-veterinară instituite din cauza apariției unor focare de gripă aviară.