Gest superb făcut de un pensionar român. Și-a vândut casa și a donat o sumă uriașă unui spital

Ion Mihai Giuran

Ion Mihai Giuran. Foto: Captură Digi24

Un pensionar de 87 de ani, fost deţinut politic, a donat 21.000 de euro pentru ca spitalul din Slatina să cumpere incubatoare pentru bebeluşii născuţii prematur, relatează Digi24.ro.

Bărbatul a trăit mult timp în Anglia, unde a predat limba engleză, dar după Revoluţie a revenit în ţară. Impresionat de problemele pe care le au spitalele, Ion Mihai Giuran a vrut să ajute.

Bătrânul are 87 de ani şi locuieşte într-un apartament modest din Slatina. A plecat în Anglia în anii ’70, după ce a stat 14 ani în închisoare. De curând, și-a vândut casa de acolo, iar banii i-a donat spitalului din Slatina.

„M-am gândit că am văzut atâtea apeluri la televizor, ajutaţi copiii, că mor copii”, și-a explicat gestul Ion Mihai Giuran.

El a contactat conducerea spitalului şi s-a oferit să doneze 21.000 de euro pentru achiziţionarea a două incubatoare performante. Secţia de neonatologie a spitalului mai avea în dotare 8 incubatoare, dar acestea nu erau suficiente, mai notează Digi24.ro.

„Este un gest de mare nobleţe. Domnul profesor a văzut la TV reclamele pentru donare de bani pentru incubatoare şi a venit pe secţie şi a luat legătura cu mine”, a declarat pentru postul de televiziune Lucica Alexe, şefa secţiei de neonatologie.

Pensionarul a mai făcut și alte donații în trecut. În 2002, el a dăruit bibliotecii din oraş 350 de volume în limba engleză.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Eroii sudului. Oamenii cu o inimă mare, care strălucesc în cea mai neagră sărăcie din România

Pilot român, erou în presa străină. A reușit o salvare uimitoare, prin manevre demne de Top Gun

Olimpicii români, printre cei mai buni din lume la Științe ale Pământului

 

 

 

 

 


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version