Gest superb făcut de un pensionar român. Și-a vândut casa și a donat o sumă uriașă unui spital

Ion Mihai Giuran
Ion Mihai Giuran. Foto: Captură Digi24

Un pensionar de 87 de ani, fost deţinut politic, a donat 21.000 de euro pentru ca spitalul din Slatina să cumpere incubatoare pentru bebeluşii născuţii prematur, relatează Digi24.ro.

Bărbatul a trăit mult timp în Anglia, unde a predat limba engleză, dar după Revoluţie a revenit în ţară. Impresionat de problemele pe care le au spitalele, Ion Mihai Giuran a vrut să ajute.

Bătrânul are 87 de ani şi locuieşte într-un apartament modest din Slatina. A plecat în Anglia în anii ’70, după ce a stat 14 ani în închisoare. De curând, și-a vândut casa de acolo, iar banii i-a donat spitalului din Slatina.

„M-am gândit că am văzut atâtea apeluri la televizor, ajutaţi copiii, că mor copii”, și-a explicat gestul Ion Mihai Giuran.

El a contactat conducerea spitalului şi s-a oferit să doneze 21.000 de euro pentru achiziţionarea a două incubatoare performante. Secţia de neonatologie a spitalului mai avea în dotare 8 incubatoare, dar acestea nu erau suficiente, mai notează Digi24.ro.

„Este un gest de mare nobleţe. Domnul profesor a văzut la TV reclamele pentru donare de bani pentru incubatoare şi a venit pe secţie şi a luat legătura cu mine”, a declarat pentru postul de televiziune Lucica Alexe, şefa secţiei de neonatologie.

Pensionarul a mai făcut și alte donații în trecut. În 2002, el a dăruit bibliotecii din oraş 350 de volume în limba engleză.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Eroii sudului. Oamenii cu o inimă mare, care strălucesc în cea mai neagră sărăcie din România

Pilot român, erou în presa străină. A reușit o salvare uimitoare, prin manevre demne de Top Gun

Olimpicii români, printre cei mai buni din lume la Științe ale Pământului

 

 

 

 

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.