„Bătăturile tatei și lacrimile mamei”. Războiul elevei Andra cu politicienii

FOTO: Andra Palmaciu/pagina de Facebook
FOTO: Andra Palmaciu/pagina de Facebook

Pe 9 decembrie 2015, Andra Palmaciu, o elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad a început o revoltă față de condițiile în care se circula în mijloacele de transport.

De asemenea, într-o scrisoare pe care a postat-o pe pagina persoanală de Facebook, aceasta cerea și reduceri la transport pentru elevi.

Postarea tinerei s-a viralizat repede și a scos la iveală faptul că unii politicieni locali nici măcar nu știau că elevii nu beneficiau de reducere la transportul în comun.

Zilele trecute, unul dintre parlamentarii vizați de scrisoarea Andrei Palmaciu, deputatul PSD Adrian Solomon, candidat la funcția de primar al Bârladului a declarat că nu e interesat de „scrisorile postate pe Facebook”.

„Nu mă interesează scrisorile care nu-mi sunt direct adresate la cabinet. Numai alea de la cabinet mă interesează, ca vin cu număr de înregistrare. Problema este că unii tineri sunt mai activi în spațiul online decât la școală.

Și e păcat să treacă simulările pentru bacalaureat, iar tu să te fixezi numai pe online”, a declarat deputatul PSD Solomon, întrebat de jurnaliști cum comentează scrisoarea elevei, potrivit estnews.ro.

După ce a fost atenționat că e posibil să încurce elevii, deputatul PSD a reacționat din nou și a dat de înțeles că este preocupat de viața Andrei Palmaciu: „Noi avem alte informații. Că nici n-a participat la simulările de bacalaureat. Ideea este să ne ținem de școală până când o terminăm, ca să nu terminăm și liceul la Casa de Cultură, cum a făcut prefectul cu facultățile sale”.

„Părinții mei cotizează la salariul dumneavoastră și decideți că este lăudabil să le denigrați fiica?”

Eleva, care ar fi terminat primul semestru cu media 9,36, i-a răspuns imediat deputatului PSD și i-a transmis că are „informatori neexperimentați”, a fost la simulări, a fost admisă, iar acest aspect ar trebui să fie ultima „grijă” a acestuia având în vedere că nu o cunoaște.

Iată ce i-a mai spus eleva Andra Palmaciu deputatului PSD:

„Vă scriu iar, în mediul virtual, pentru că nu sunteți cu nimic mai important față de restul cetățenilor … sau așa vă considerați? Superioritatea pe care credeți că o dețineți este un fals, o închipuire. Cum veți ști altfel de ce anume au nevoie cetățenii dacă nu vă veți afla la același nivel? Sau nu vă pasă de nevoile noastre?

Ar trebui să ne mulțumiți, nu să ne denigrați. Nu uitați, în curând, voi face parte din grupul celor votanți. Părinții mei cotizează la salariul dumneavoastră și decideți că este lăudabil să le denigrați fiica?

Îmi pare rău că părinții mei nu vă pot întâlni, însă mama slujește alt pământ de mulți ani, pierzând astfel toate momentele importante ale familiei, iar tata nu își permite să vă strângă mâna, dat fiind că sunteți un domn, și nu poate risca să vă provoace o grimasă atunci când îi veți simți bătăturile.

Domnule, chiar nu au importanță îndrumările dumneavoastră spre a mă școlariza, am ajuns aici și fără ajutorul dumneavoastră. Sună a ironie, atunci când mă <trimiteți la școală>, având în vedere că o fac, deși CLM, cu o majoritate pe care o știm cu toții, nu îmi oferă un transport decent.

Să știți domnule că nu-mi fac un obicei din a vă scrie, cunosc nulitatea, însă, așa, ca printr-o minune, dacă v-ați pierde <rolul esențial> din viața politică, ce veți face? Eu imi voi continua studiile. Dumneavoastră veți deveni iar un domn profesor de istorie fără titulatură? Banal, pentru spiritul dumneavoastră superior, nu credeți?

Astfel, domnule, nu credeți că ar fi de apreciat să evitați în a mai denigra și a mai minți cetățenii? Sau spiritul civic al tinerilor vă înspăimântă? De ce vă temeți cu adevărat? Să nu vă aștepți vreodată, la o scrisoare oficială, <la birou, acolo>, pentru că nu vă consider într-atât de important încât să mă deranjez, cu toată stima, însă nu pot admira o persoană ce a contribuit într-un mod sau altul la bătăturile tatei și lacrimile mamei.”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.