Băsescu știe cine va candida la prezidențiale din partea PSD

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat apariția premierului Viorica Dăncilă alături de alți lideri PSD la malul mării și crede că actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, va fi candidat la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.

Băsescu spune că am văzut „la lucru pentru recuperare de imagine”, tandemul Teodorovici pentru Cotroceni și Dăncilă pentru Palatul Victoria.

„S-au bălăcit cu picioarele în mare pentru a-şi trata bătăturile, au jucat împreună tenis de masă, au respirat împreună briza sărată a mării după care au avut şi o întâlnire cu primarii cărora le-au mai pansat nevoia de bani cu ceva vorbe frumoase. (…) Vrea, nu vrea, partidul, asta e! Și dacă nu vrea partidul, are soluții mai bune?”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat vineri, la Brăila, că partidul a început sondaje pentru stabilirea celui mai bun prezidențiabil și va fi inclus și președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partener în coaliția de guvernare. De asemenea, fără să dea nume, a spus că este inclus și un candidat independent.

Printre liderii PSD măsurați s-ar afla Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu. Cu trei dintre aceștia, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu și Liviu Pleșoianu, Viorica Dăncilă nu ar fi în cele mai bune relații. Potrivit unor surse din PSD, Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, ar fi pe lista celor care urmează să fie remaniați.

De asemenea, la ultima întâlnire a șefilor PSD s-a hotărât schimbarea lui Șerban Nicolae din funcția de lider al senatorilor social-democrați. Acesta a criticat ideea ca PSD să-l susțină pentru un nou mandat la Banca Națională a României pe Mugur Isărescu. De asemenea, Liviu Pleșoianu o atacă frecvent pe Viorica Dăncilă prin declarațiile pe care le face în ultima perioadă.

PSD îşi va alege candidatul la prezidenţiale într-un nou Congres care ar putea fi organizat la începutul lunii august.

 

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.