Băsescu, despre Dragnea: ”Este un cancer care trebuie îndepărtat”

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Nu este un secret pentru nimeni că Traian Băsescu și Liviu Dragnea nu se simpatizează, însă ultimul atac al fostului președinte al României împotriva liderului PSD este de o duritate extremă.

”Dragnea. Individul acesta este un cancer care trebuie îndepărtat urgent din corpul structurii de putere politică a ţării. În ultimii trei ani, nimic nu a fost mai important în decizia politică a ţării decât găsirea căilor pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie”, a scris pe Facebook Băsescu, primul nume de pe lista PMP la alegerile europarlamentare.

”Au fost schimbate trei guverne în căutarea premierului care să-şi asume graţierea, amnistia sau modificarea favorabilă lui Dragnea a Codului Penal. Au fost puse sub semnul întrebării toate hotărârile judecătoreşti definitive ale completurilor de 5 judecători de la ICCJ din 2014 şi până azi. Au fost puse sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti ale completurilor de 3 judecători de la ICCJ. Curtea Constituţională este pusă sub o presiune formidabilă pentru a da decizii care să-l ajute pe Dragnea să-şi obţină libertatea”, a mai scris Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte al României își continuă acuzațiile la adresa liderului PSD, spunând că Avocatul Poporului a fost transformat într-un ”instrument docil”, iar partenerul său de coaliție, Călin Popescu Tăriceanu, și ministrul Justiției sunt șantajați de Dragnea.

”Pentru a diminua capacitatea de acţiune a structurilor de securitate, Dragnea a cerut şi a obţinut de la nevertebraţii senatori şi deputaţi PSD reducerea drastică a bugetelor serviciilor secrete. Mai mult, lacom şi lipsit de scrupule, Dragnea controlează marile achiziţii civile şi militare, decizia economică, politicile fiscal – bugetare, distribuţia banilor către administraţiile locale”, a mai scris Băsescu.

”Dragnea a devenit o uriaşă tumoare canceroasă în angrenajul decizional al Statului Român. O tumoare care trebuie urgent îndepărtată, iar responsabilitatea chirurgului este în primul rând a PSD”, a concluzionat Băsescu.