Băsescu cere reducerea numărului de parlamentari: „Hai băieţi, puţin curaj. 300”

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, acum senator PMP, a declarat că Iohannis a ales corect atunci când a pus în aplicarea deciziei Curții Constituțioale în cazul Laurei Codruța Kovesi.

Însă, în aceeași declarație, cere coaliției de guvernare să se respecte și hotărârea CCR prin care a fost validat referendumul ce reduce la 300 numărul parlamentarilor.

„Preşedintele Iohannis a ales corect punând în aplicare decizia CCR şi a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi. Este acum de văzut dacă cei care îi cereau imperativ preşedintelui Iohannis să respecte decizia CCR sunt la rându-le dispuşi să pună în aplicare decizia CCR prin care a fost validat referendumul care reduce la 300 numărul parlamentarilor. Hai băieţi, puţin curaj. 300”, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, luni, pe Facebook, referindu-se la referendumul din 2009, când s-a votat ca Parlamentul României să aibă doar 300 de parlamentari și să fie o singură cameră, nu două, cum e în prezent.

Liviu Dragnea a declarat că nu are de gând să îi dea „o replică” fostului președinte, dar nu are „rezerve în varianta 300 de parlamentari, ba dimpotrivă”.

„Eu am vorbit cu oameni din mai multe țări și mi-au spus că bicameralismul este mult mai eficient într-o democrație. Eu aș susține ca parlamentarii să fie aleși prin vot uninominal direct.

Va trebui să discutăm de ideea de 300 de parlamentari cu minoritățile e o variantă pe care eu am agreat-o. În aceste condiții putem să vorbim despre faptul că vom discuta despre asta, în actuala legislatură. Vom mai discuta”, a declarat Liviu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.