Băsescu anunță sfârșitul lui Dragnea: „Daddy pare a nu înţelege nimic!”

Traian Băsescu foto: Facebook Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent senator din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP), scrie într-o postare pe Facebook că sunt ultimele zile în care președintele PSD, Liviu Dragnea, mai poate pleca din fruntea partidului „pentru că vrea el”.

Băsescu spune că peste câteva săptămâni va fi prea târziu și „va pleca pentru că a fost dat afară”. Fostul președinte susține că Dragnea nu mai controlează nici Guvernul, nici grupurile parlamentare, nici partidul și nici majoritatea parlamentară.

„Daddy pare a nu înţelege nimic! Dragnea nu mai controlează în momentul de faţă nici guvernul, nici grupurile parlamentare, nici majoritatea parlamentară şi nici partidul al cărui preşedinte crede că mai este.

Sunt ultimele zile când Dragnea mai poate pleca din fruntea PSD pentru că vrea el. Peste câteva săptămâni va fi prea târziu şi va pleca pentru că a fost dat afară”, scrie Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte mai spune că „până şi pesediştii au început să priceapă ce dezastru a însemnat supunerea oarbă faţă de Dragnea pentru partid, pentru guvern şi pentru ţară”.

„Dragnea, pleacă acum! PS – Nu uita să-l iei şi pe <<marele gânditor>> Vâlcov”, scrie la final Traian Băsescu.

PSD va avea pe 16 decembrie două reuniuni importante. Este vorba despre Consiliul Național și Comitetul Executiv Național. Atunci urmează să fie ales președintele Consiliului Național al PSD. Singurul candidat anunțat este fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor. Cele două reuniuni vor avea loc la București.

Mai mulți lideri ai PSD, printre care Cătălin Rădulescu sau Codrin Ștefănescu, cer o ordonanță de urgență cu privire la amnistie și grațiere penale. Întrebată, ieri, dacă pe ordinea de zi a ședinței din 10 decembrie se află și o astfel de ordonanță, prim-ministrul a negat vehement.

„Nu avem așa ceva pe ordinea de zi (n.r. ședința CEx), nici pe masa Guvernului”, a răspuns Viorica Dăncilă. De asemenea aceasta a exclus și posibilitatea ca o astfel de ordonanță de urgență să fie dată până la sfârșitul acestui an.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.