Barna: „Le propun lui Orban și Kelemen să intrăm în guvern ca vicepremieri”

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, spune că are o propunere care ar putea debloca negocierile cu PNL și UDMR în ceea ce privește viitorul guvern. Dan Barna le propune lui Ludovic Orban și Kelemen Hunor să renunțe la candidaturile pentru șefia Camerei Deputaților și Senatului și să devină vicepremieri.

„Lucrurile trenează că se percepe că este o chestiune legată de ambiții personale. Nu este despre poziții, ci de o alocare echilibrată. Am propus mai multe soluții, care au fost refuzate. Încercăm o nouă deschidere. Propunem o altă candidatură la șefia Camerei Deputaților.

O să-l propunem pe Cătălin Drulă și îi propun lui Kelemen Hunor și Ludovic Orban să intrăm împreună în guvern ca vicepremieri dând un exemplu fără precedent de responsabilitate. Un guvern în care premierul va avea vicepremieri liderii partidelor din Coaliție va fi un guvern care arată serios ”, a declarat Barna, precizând că miza importantă este programul de guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, după consultările cu partidele parlamentare, că „nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern”. Președintele a precizat că va mai urma cel puțin o nouă rundă de consultări.

„Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între partide și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează.

Intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”, a spus președintele.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.