Barna e acuzat de Orban că a participat la protestul din Piața Victoriei

FOTO: USR/Facebook
FOTO: USR/Facebook

Liderul USR, Dan Barna, este acuzat de premierul Ludovic Orban că a participat la protestul din Piața Victoriei, chiar după ce au avut o întâlnire pentru a discuta despre alegerile din București. Barna spune că în drumul său spre casă trebuia să treacă prin Piața Victoriei.

„Nu am participat la protestul din Piaţa Victoriei. Premierul Orban şi publicaţiile care i-au preluat afirmaţiile trebuie să corecteze acest fake news”, a scris Dan Barna, duminică seară, pe Facebook.

Barna a mai spus că a decis să plece spre casă pe jos și a vrut să treacă pe la târgul de la Muzeul Țăranului Român.

„În acest weekend am fost la Sibiu, în circumscripţie. Am revenit în Bucuresti cu maşina familiei pentru o întâlnire pe care o aveam programată, alături de Dacian Cioloş, la Guvern, cu premierul Orban pentru a continua discuţiile despre o soluţie pentru Bucureşti prin care Gabriela Firea şi ceilalţi primari PSD de sectoare să se mute din birouri pe pereţii cu tablourile foştilor primari.

Soţia m-a lăsat la Guvern, plecând acasă cu maşina. După întâlnire am decis să plec pe jos spre casă în loc să chem un taxi pentru plăcerea unei plimbări şi ocazia de a trece pe la târgul de la Muzeul Ţăranului Român. Am traversat deci prin Piaţa Victoriei, drumul firesc spre casă. M-am oprit câteva minute să răspund unor întrebări ale unor cetăţeni după care mi-am continuat drumul”, a mai scris Barna.

Premierul Ludovic Orban l-a acuzat pe Dan Barna, duminică seară, la B1 TV, că „să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut de sub control nu este cea mai bună formă de a purta negocieri”:

”Cred că am arătat că suntem dispuşi la sacrificii şi că suntem dispuşi să renunţăm la o serie de lucruri. Nu putem renunţa la ceea ce ne conferă nouă identitate, nu putem renunţa la nişte lucruri care sunt fundamentale în activitatea noastră politică. Adică există o limită în discuţii şi în negocieri, iar o astfel de chestiune, după ce discuţi cu mine despre posibile înţelegeri pe planl local, să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut de sub control, să spui că planul nostru economic este, de fapt, un plan electoral şi că România are nevoie de un adevărat plan economic, nu este cea mai bună formă de a purta negocieri”, a declarat Orban.

El a menţionat că s-a ferit să spună lucruri critice despre potenţialii parteneri.

„În discursul meu public, m-am ferit întotdeaun să spun lucruri critice despre cei pe care îi consider potenţiali parteneri şi cei alături de care, ăsta este adevărul, ne-am luptat o bună bucată de vreme împotriva unui PSD periculos pentru România, care dăuna grav României şi nu cred că este momentul ca din motive egoiste sau din dorinţa de a câştiga nişte voturi această formă de colaborare să fie afectată”, a precizat premierul Ludovic Orban.