Bărbatul internat cu botulism a murit. Este al doilea deces în doar o lună

pește
Foto: DanaTentis / pixabay.com

Bărbatul în vârstă de 68 de ani, confirmat cu botulism în urmă cu două zile, a murit miercuri dimineaţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde era internat în stare gravă de o săptămână, a anunțat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, citată de Știrile PRO TV.

„Pacientul de sex masculin, în vârstă de 68 ani,din Slatina, confirmat cu diagnosticul de botulism în data de 14.11.2022, internat în secţia ATI la SJU Slatina, a decedat în data de 16.11.2022, ora 8:50, în ciuda eforturilor medicilor şi a administrării serului antibotulinic înaintea confirmării cazului (la momentul suspiciunii)”, a precizat DSP Olt.

Bărbatul s-a prezentat la spitalul din Slatina şi a fost internat în secţia de neurologie în ziua de 7 noiembrie, însă starea lui s-a deteriorat şi în ziua de 8 noiembrie a fost transferat la ATI. Medicii au stabilit că este suspect de botulism. Diagnosticul a fost confirmat de rezultatele analizelor de laborator în ziua de 14 noiembrie.

Nu au putut fi recoltate probe din alimentele consumate de bărbat deoarece produsele nu mai existau în gospodărie.

La jumătatea lunii octombrie un alt bărbat din județul Olt a murit de botulism, după ce a consumat peşte conservat preparat în gospodărie. Bărbatul în vârstă de 58 de ani fusese internat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Spitalul nu avea ser antibotulinic și nu a reușit să facă rost de tratament la timp.

Botulismul este o intoxicație alimentară severă, ce poate fi fatală, care apare în urma consumului de alimente contaminate cu bacteria Clostridium botulinum.

Foto: DanaTentis / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.