Bărbatul care a trăit până la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie

bătrân

Foto: pexels / pixabay.com

Un călugăr ortodox grec de pe Muntele Athos a murit la vârsta de 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie, relatează publicația greekreporter.com.

Mihailo Tolotos s-a născut în jurul anului 1856. Mama sa a murit la doar 4 ore după nașterea sa.

Fără tată sau alte rude, bebelușul a fost abandonat pe treptele unei mănăstiri situate pe vârful Muntelui Athos. A fost găsit de călugării de aici, care l-au luat în mijlocul lor.

Crescut și educat în mănăstire, Tolotos nu s-a aventurat nicio dată dincolo de porțile mănăstirii, așa că nu a văzut niciodată o femeie. O lege din anul 1060 interzice accesul femeilor pe Muntele Athos.

Potrivit sursei citate, Mihailo Tolotos și-a trăit întreaga viață în izolare, ferit de lumea exterioară și fără să întâlnească vreodată o femeie. A murit în 1938, la vârsta de 82 de ani.

La moartea sa, lui Mihailo i s-a organizat o înmormântare specială la care au participat toți călugării care locuiau pe Muntele Athos. Ceilalți călugări credeau că Mihailo Tolotos a fost singurul bărbat din lume care a murit fără să vadă o femeie.

Se pare că Tolotos nu văzuse niciodată nici mașini, avioane sau filme.

Iată un articol din ziar din „Edinburgh Daily Courier”, datat 29 octombrie 1938, care vorbește despre moartea călugărului:

Sursa: greekreporter.com

Muntele Athos, denumit în greacă „Muntele Sfânt”, este unul dintre cele mai importante centre ale lumii creștin-ortodoxe.

Cele 20 de mănăstiri de aici se află sub jurisdicția directă a Patriarhului Ecumenic al Constantinopolului.

Primii călugări au ajuns pe Muntele Athos în secolul al IX-lea. Astăzi, aici trăiesc 2.000 de călugări din Grecia și din multe alte țări, printre care România, Moldova, Georgia, Bulgaria, Serbia, Rusia și Statele Unite.

Muntele Athos a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988.

Foto: pexels / pixabay.com

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version